Home

Over Touched by Mirjam
Behandelingen
Tarieven
Contact

Welkom bij Touched by Mirjam

Bijna iedereen kent het wel, je voelt je niet zo lekker, je hebt wat vage klachten zoals hoofdpijn of buikpijn, last van je rug, nek of schouders. Het lijkt of je hoofd (denken) en je hart (gevoel) niet op één lijn zitten, je kunt je minder goed concentreren, je lontje wordt korter en ga zo maar door.

Je kunt veel klachten verminderen door meer te leven vanuit je hart in plaats van uit je hoofd, meer op je gevoel leren vertrouwen dan alleen maar beslissen met je verstand. Zorg vooral goed voor jezelf. Ga terug naar jezelf, naar je gevoel, luister naar je hart: wat heb je nodig?

Je kunt met je hulpvraag terecht bij Touched by Mirjam zoals:

  • Niet lekker in je vel zitten
  • Spanningsklachten en/of chronische (pijn)klachten verminderen
  • Meer inzicht willen in de oorsprong van je klachten.
  • Burn-out, overspannen, vermoeidheid, stress
  • Dichter bij jezelf en je gevoel willen zijn
  • Het opheffen van aanwezige emotionele blokkades in het lichaam
  • Deuren openen naar onderdrukte emoties en gevoelens en deze laten vrijkomen
  • (meer) Balans brengen in het lichaam en haar functies
  • Het versterken van je immuunsysteem
  • Bevordering van het natuurlijke zelfgenezend vermogen
  • Het in balans brengen van chakra’s en energieën in het lichaam
  • Het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam
  • Angsten verminderen
  • Het versterken van de universele levensenergie
  • Het verbeteren van de intuïtie en vertrouwen
  • Zelfcompassie, het opnieuw leren houden van jezelf
  • Meer zelfvertrouwen
  • Traumaverwerking

Een holistische behandeling!
Holistisch betekent dat je naar de hele mens kijkt en niet alleen naar de symptomen. een mens bestaat niet alleen uit zijn fysieke lichaam, maar heeft ook een ziel en een geest. Er zijn 4 niveaus waarop gewerkt kan worden:

Fysiek niveau: je lichaam, bijvoorbeeld een pijnlijk gevoel in je been of darmklachten
Emotioneel niveau: emoties en gevoelens, zoals angsten, verdriet, verbittering
Mentaal niveau: gedachten en overtuigingen, bijv. dat je vindt dat je niets waard bent
Spiritueel niveau: je levenspad, waarom ben ik op aarde, wat gebeurt er als ik dood ben.

Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans verstoord is. De behandeling is er op gericht deze balans op alle niveaus te herstellen.

Als je bijvoorbeeld langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of snel boos worden). Dit kan uiteindelijk lichamelijke onbalans tot gevolg hebben wat voor allerlei lichamelijke ziektes en klachten kan zorgen.

Door de behandeling worden blokkades op alle niveaus verminderd of opgelost, lichaam en geest komen weer in beweging, alles gaat weer stromen, je zelfgenezend vermogen verbetert, je voelt je beter.

Een alternatieve therapeut:

  • werkt in principe met fysiek gezonde mensen.
  • is geen arts of fysiotherapeut en is dus niet bevoegd om diagnoses te stellen.
  • zal nooit adviseren om te stoppen met medicatie of deze aan te passen.
  • Een behandeling door een alternatieve therapeut (aanvullende zorg) is geen vervanging van de reguliere zorg.

Prestatiecode: 24005 – overige natuurgeneeskunde
Prestatiecode: 24513 – lichaamsgerichte psychotherapie
Prestatiecode: 24501 – hypnotherapie
Prestatiecode: 24505 – (kinder) coaching

Touched by Mirjam was voorheen bekend als De Kempen Massage en De Kempen Natuurlijk

 

ademhaling bij stress

Ademhalingstechnieken bij stress (en angst)

Je ademhaling is erg nuttig in het omgaan met stress. In veel ontspanningsprogramma’s wordt rekening gehouden met de kracht die de ademhaling heeft op het reguleren van stress en wordt diep ademhalen aanbevolen om stress te beheersen.

In mindfulness moet je je normaal gesproken bewust zijn van je ademhaling zonder de snelheid van je ademhaling te veranderen. Hieronder staan enkele technieken die gebruikt kunnen worden om stress te verminderen.

 

De gemeten ademhaling

Voordat je begint met deze ademhalingstechniek, is het belangrijk even te ontspannen. Natuurlijk is dit niet altijd gemakkelijk wanneer je angstig of gestrest bent, maar probeer in ieder geval je lichaam iets rustiger te maken. Hoe klein dit ook mag zijn.

Ontspan je handen en knieën.

Laat je schouders wat vallen en ontspan hierbij ook je kaken.

Adem langzaam in door de neus en tel tot vier. Hou hierbij je schouders goed ontspannen en laat je buik zich vullen met lucht terwijl je inademt.

Hou hierna je adem even in, zolang dit gemakkelijk voor je voelt.

Adem nu traag uit door de mond en tel tot zeven.

Herhaal deze oefening voor enkele minuten tot je lichaam tot rust komt.

Het tellen kan variëren. Wanneer je onrustig of angstig bent, is het namelijk heel wat moeilijker om dergelijke rustige ademhaling toe te passen. Als dit ook voor jou geldt, begin met wat gemakkelijk voelt voor jou. Maar let er wel op dat je langer uitademt dan inademt. Na wat oefening kan je zeker tot zeven tellen uitademen.

 

De ademhaling van de bij

Deze ademhalingstechniek is een leuke manier om te ontspannen en vaak ook een favoriet bij mensen met een angststoornis. Het uitvoeren van deze ademhalingstechniek gebeurt beter in een rustige plaats en bij voorkeur alleen bent. Tijdens deze ademhalingstechniek ga je namelijk wat geluid maken en dit kan vaak wat ongemakkelijk voelen wanneer andere personen je in de gaten houden.

Ontspan je schouders.

Probeer je keel iets nauwer te maken, hierdoor kan je jouw adem horen bij het inademen.

Bedek je oren met je duimen en je ogen met je vingers.

Hou je lippen gesloten, maar doe dit op een zachte, ontspannende manier. Hou hierbij ook je tanden niet op elkaar maar iets gescheiden. Ontspan je kaken.

Adem nu lang uit en maak hierbij een traag, zoemend geluid.

Zorg voor een lange en zachte adem tijdens het uitademen.

Herhaal deze oefening 5-10 keer.

Neem wat tijd na de oefening en geniet van enkele trage, ontspannende ademhalingen.

 

De buikademhaling

Deze ademhalingstechniek is waarschijnlijk één van de meest gebruikte technieken bij angst en stress. De buikademhaling zorgt namelijk niet alleen voor een ontspannen ademhaling, maar ontspant ook je lichaam.

Adem langzaam en diep in via je neus.

Ontspan je schouders tijdens deze oefening en vermijdt een gespannen gevoel, vooral ter hoogte van je nek en schouders.

Tijdens deze oefening moet je jouw buik op en neer zien gaan. Het is de bedoeling dat je via de buik gaat ademen, en dus niet via je borst.

Om een goede buikademhaling te bevorderen, plaats één hand op je buik en de andere op je borst. Hierdoor voel je gemakkelijker hoe je ademhaalt en of je dit goed doet.

Adem daarna langzaam uit door de mond. Tijdens het uitademen is het belangrijk je tong en kaken ontspannen te houden. Misschien helpt het ook om je lippen iets nauwer te plaatsen. Hierdoor hoor je ook je adem beter tijdens het uitademen.

Herhaal deze oefening enkele minuten tot je volledig tot rust komt.

Tijdens deze oefening is het heel belangrijk om terug “goed” te leren ademen. Wanneer we last hebben van angst en stress gaan we namelijk teveel via de borst ademen en dus niet via de buik. Een goede ademhaling begint via de neus, doet de buik op en neer gaan, en eindigt via de mond. In het begin kunnen sommigen het iets ongemakkelijk vinden, maar dit gevoel verdwijnt na een tijdje en maakt plaats voor ontspannen. Door deze oefening regelmatig te herhalen, leert je lichaam opnieuw hoe het moet ontspannen en goed kan ademhalen.

Grondingsoefening

Ga rustig zitten op een stoel, met je benen naast elkaar en je voetzolen plat op de grond. Hou je armen ontspannen op je schoot of in meditatiehouding, maar in ieder geval niet gekruist.

Doe je ogen dicht en haal een paar keer rustig adem. Ontspan je. Haal adem en volg je adem naar binnen. Voel hoe je ademhaalt en verander niks bewust.
En terwijl je zo ademhaalt, kijk je waar er nog ergens in je lichaam spanning zit. Als je die ontdekt, neem je die alleen waar, je hoeft er niks aan te veranderen. Alles is nou eenmaal zoals het is.

En terwijl je rustig zit te zitten, voel je hoe je op de stoel zit, waar je voeten de grond raken. Je voelt waar je contact ervaart met de aarde en de stoel, hoe je op de stoel zit en hoe de stoel en de aarde je steunen.
En als er gedachten door je hoofd gaan, neem je die waar en doet er niks bijzonders mee. Je kunt ze zien als een voorbijdrijvend wolkje. Soms komen ze langs en altijd gaan ze weer weg.

Ga dan eens met je aandacht naar je voeten. Ga in je voetzolen zitten en stel je voor dat je voetzool aan de aarde vastgeplakt zit. En stel je daarna voor dat er vanuit je voetzolen worteltjes groeien de aarde in. Door je schoenen heen, door de vloer, door het cement, door de verschillende aardlagen dieper en dieper de aarde in. Je groeit verder en verder en je wortels worden steviger en steviger net zolang totdat je je stevig verankert voelt in de aarde. Laat vanuit je stuitje ook een wortel groeien die dwars door alles heen recht de aarde ingroeien en laat in het midden van de aarde dan een groot anker eraan groeien, zodat je goed verankerd bent.

Stuur alle negatieve energie via je voetwortels en wortels vanuit je stuitje de aarde in. Net zoals een volle fles (met negativiteit) die leegloopt.

Stel je daarna voor dat je vanuit de aarde door je wortels en door je voeten als door een rietje positieve energie uit de aarde omhoog slurpt. Dat gaat meestal gemakkelijker als je dat doet elke keer als je inademt. Je zuigt je via je voeten en je benen helemaal vol met aarde-energie. Het kan hierbij helpen om die energie een mooie kleur te geven zodat je beter kunt ‘zien’ tot waar je je al lekker gevuld hebt me die energie.
Ga hiermee door totdat je alle gaatjes en hoekjes gevuld hebt met deze positieve energie.

Wordt je dan weer bewust van de ruimte om je heen, de geluiden die je hoort. Beweeg een beetje met je handen en voeten en doe je ogen weer open. Hoe voel je je?

Sitemap