Cupping Therapie

Cupping therapie
Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. 
Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

 Wanneer cupping?
rug- en schouderklachten
– hoofdpijn en migraine
– menstruatieklachten
– maag – en darmklachten
– spanningen en stress
– chronische verkoudheid en astma
– hoest en beginnende griep

Behandeling
De techniek die ik gebruik is meer een afgeleide van de bindweefselmethode.  De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q.  spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan de kracht/vacuüm goed gedoseerd worden. De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar is het wel één van de effectiefste manieren om pijn en spierspanning snel te verminderen.
Na de behandeling kan een verkleuring (rood, blauw, paars) van de huid optreden. Deze (pijnloze) verkleuringen verdwijnen meestal na een paar dagen.

Sitemap